Over Sas

Naast het prachtige werk dat ik in mijn praktijk mag verrichten ben ik getrouwd en moeder van drie volwassen dochters.
Dankzij mijn opleiding als Arbeid- en Organisatiepsycholoog aan Tilburg University heb ik een veelzijdige loopbaan achter de rug.
Bij Philips Lighting mocht ik meedenken over hoe innovaties het leven kunnen verbeteren van vele mensen (denk aan oplossingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, oplossingen voor mensen met Psoriasis en, óók heel belangrijk, aan stofzuigers die slim genoeg zijn om de eigenaar geheel te ontzorgen op dit gebied).
Vervolgens heb ik mijn eigen praktijk Carrièrepsycholoog opgericht. In deze praktijk bood ik hulp bij werkgerelateerde problematiek. Al snel merkte ik dat deze problematiek meestal dieper gaat dan het overzicht kwijtraken door teveel emails en een hoge werkdruk. Daarom ben ik mij gaan omscholen en heb ik cursussen op het vlak van de Cognitieve Psychologie gevolgd. Hierbij heb ik veel inzichten, tools en gesprekstechnieken kunnen ontwikkelen die goed helpen in mijn werk. In 2015 kreeg ik een aanbod om in dienst te gaan bij een Arbodienstverlener en tegelijktertijd de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog te gaan volgen. Een geweldige kans om mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. In de drie jaar die daarop volgden heb ik inderdaad veel geleerd. Ik heb mijn theoretisch certificaat behaald en heb veel cliënten mogen begeleiden in een moeilijke periode in hun leven, met mooie resultaten. Daar ben ik zeer dankbaar voor.
In het voorjaar van 2018 kreeg ik letterlijk een hark voor mijn hoofd met als gevolg een flinke hersenschudding. Nu kan ik hierop terugkijken en ervaren dat dit een mooi geschenk is geweest. Een harde knal om mij wakker te schudden en mijn grondvesten onder mij te laten trillen, zodat er uiteindelijk eind 2018 één duidelijke keuze overbleef. Het praktijkgedeelte van mijn GZ-opleiding kon en wilde ik niet afronden. In de periode die volgde mocht ik mijn levensdoel hervinden. Het was een zware periode waarin ik zelf kon ervaren hoe een flinke dip voelt, hoe stoppen met een opleiding kan voelen als falen en opgeven, hoe je vervolgens kunt twijfelen aan je eigen capacititeiten en de wereld ineens niet meer zo mooi lijkt te stralen als voorheen.
In december 2018 kwam de interesse in het spirituele. Een jaar lang heb ik voor mij onbekende terreinen ontdekt en prachtige levenslessen opgedaan. Van daaruit heb ik mijn praktijk De Spirituele Psycholoog opgericht. Een praktijk die zich vooral richt op vrouwen van boven de 40 die zich bezighouden met levensvragen.
Begin 2020 is de vraag naar begeleidingstrajecten bij werkgerelateerde vraagstukken toegenomen. Voor mij een mooi moment om mijn werk als A&O-psycholoog weer op te pakken. Carrièrepsycholoog is daarom nieuw leven ingeblazen. Carrièrepsycholoog en De Spirituele Psycholoog hebben een andere doelgroep en mijn werkzaamheden binnen beide praktijken verschillen van methodiek. Voor mij een prachtige puzzel die in elkaar past, omdat ik geloof in de woorden van Carl Jung uit het Tibetaans Dodenboek:"De achtergrond van dit ongewone boek is niet het zuinige Europese 'of of', maar een groots en bevestigend 'zowel als'." (C.G. Jung)